Ingen bra höst

Jag kommer inte ihåg en höst när jag har varit sjuk så många gånger som den här hösten. Det började i augusti/september när jag skulle vända på båten, halkade och lyckades sträcka ryggen. Resultatet blev det en vecka där jag stapplade omkring som en 150-åring, när det var som värst tog det 20 min att gå 7-8 meter. Det blev inte bara stapplande utan också en inställd älgjakt eftersom kombinationen ryggsmärta och stapplande i skogen inte är någon höjdare.

Några veckor sedan så var det dags för Covid. Även om jag inte blev jättesjuk så var jag däckad under en vecka. Det värsta är dock att det verkar som Covid slog sig på mina lungor. Tack vare min Apple Watch kunde jag se att andningsfrekvnens, puls, etc plötsligt blev rejält sämre från och med den dag jag blev sjuk. Det naturligtvis också när jag tog en promenad eller försökte mig på någon annan sorts motion.

Efter några veckor så kändes det som kroppen var tillbaka, men då blev jag förkyld. Den här gången satte det sig direkt på lungorna och det var återigen tyngre att göra något. Blev frisk … och sedan någon vecka senare så var det dags för en ny förkylning. Det verkar som att så fort jag får en liten förkylning så slår den sig på lungorna … det är inget skoj alls.

Och ungefär en vecka före jul så fick jag ont i ryggmusklerna igen, ganska illa. Misstänker att det är någon infektion i ryggmusklerna eftersom problemet vandrade längs ryggmusklerna och muskelfästen. På grund av smärtan så sov jag väldigt dåligt, ca 3-4h per natt, vilket i sin tur gjorde att jag råkade ut för ännu en förkylning (ingen motståndskraft). Så pass illa att jag blev tvungen att åka hem från jobbet och sov i 8h.

Varken ryggen eller förkylningen är riktigt OK ännu, definitivt bättre men bägge sakerna påverkar mig definitivt i vardagen. Så jag hoppas att 2023 blir bättre hälsomässigt.


Up next
Woohoo