Drönare

Jag har nu testat att flyga drönare ett par gånger och själva flygandet är enklare än vad jag först trodde. Det är visserligen lite nervöst när den hamnar i ett läge där den försvinner från synhåll, dvs det är svårt att se den om det är träd i bakgrunden.

Bild- och videokvalitén är helt OK för mina syften så jag har inget att klaga på där. Det som är svårt är att lista ut hur man ska använda den för att ta vettiga foton och videos. Sedan är video rätt nytt för mig, jag har testat att göra video … och amatörmässigt är väl en väldigt välvillig beskrivning av resultatet. Men nu är det nog dags att bli lite mer seriös och försöka göra något vettigt.

Så nu ska jag försöka lära mig hur jag ska tänka för att kunna filma och redigera ihop något vettigt. Jag gissar att i bästa fall kommer det att ta lång tid innan jag har något att visa upp.

Men i vilket fall så är det kul att flyga … fast lite höjdrädd blir jag när den ligger på 50m 😜. Och sedan upptäckte jag också att allting ligger mycket närmare än vad jag trodde, jag går oftast mellan olika ställen och då känns de mycket längre än vad det är när jag ser det från 40-50 meters höjd.


Up next
Luleå