En dålig träningsform

Under de senaste veckorna har jag provat en av de nya inne-träningsformerna”: hostning. Själva träningen sker enskilt eller tillsammans med andra och går ut på att man spänner magmusklerna för att stötvis pressa ut luft genom munnen … gärna ljudligt. Det fina med denna träningsform är att den kan utövas vart som helst, i sängen, vid matbordet, i bilen, på jobbet, på bio, etc. Dock är den mindre omtyckt av andra personer på platser som bio och teater. Själva effekten av träningen är markant just i magområdet, magmusklerna får en kontinuerlig träning under dagen. Den längsta period jag har lyckats utöva denna träningsform är ca 3 månader och vid det laget var magmusklerna i alldeles ypperlig form.

Nackdelarna med hostning är att det kan vara svårt att sova, titta på TV, lyssna på musik, etc. Det är också möjligt att det uppstår en viss form av mobbning från omgivningen där andra personer vill att man ska avvika från TV-rummet, bio, teatern, etc. I de fall där man delar sovrum/säng med någon annan så kan man också få ondskefulla blickar och höra muttranden typ sova på soffan”. Även husdjur kan se missbelåtna ut - dock utan muttranden. En stor nackdel är att hostning oftast inte går att kombinera med andra träningsformer som t.ex. löpning, simning, sång, kampsport, etc. Det är därför tvunget att välja: hostning eller andra träningsformer.

Även om hostning har en lång historia i Sverige som träningsform så har den har inte riktigt fått sitt genombrott. Jag ska erkänna att hostning tidvis har varit enormt populär där en betydande del av befolkningen har utövat sporten, hostning har även uppmärksammats i både lokal och nationell media. Trots detta har jag inte sett att det ska finnas någon form av seriespel vare sig på lokalnivå eller nationell nivå. Jag har undersökt spridningen av hostning som sport/träningsform och det tycks vara något som utövas av hela mänskligheten oavsett sociala/ekonomiska förutsättningar. Hostning borde alltså kunna bli framtidens träningsform/sport där alla människor oavsett bakgrund kan delta.

Trots de många fördelarna och den stora potentialen som en internationell träningsform/sport kan jag inte rekommendera hostning. Jag är av den åsikten att träningen är för ensidig samt att de sociala faktorerna gör att det blir svårt att träna utan att bli socialt stigmatiserad.

För att sammanfatta: jag är jävligt less på att hosta nu!!!