Pfjuu, jag vågar kanske vara med

Jag är en hyfsat skytt, skjuter typ 15-20 poäng (av 20 möjliga) trots att jag bara skjuter en gång per år ungefär. Nu är det två år sedan eftersom jag opererade ögonen i fjol och inte hade några fungerade glasögon då. Så jag åker till skjutbanan och skjuter mot måltavla - och det är som vanligt: fyra skott inom en ammunitionsasks storlek. Klämmer iväg några till och åker sedan hem.

Veckan efter åker jag dit igen och skjuter på älgbanan, inte något fantastiskt resultat typ 14-15 men godkänt, näste serie gör jag min gamla vanliga 5, 4, 5, bom. Men eftersom det är så mycket folk så åker jag hem. Dagen efter är jag där igen men nu går det inte bra alls, missar skotten katastrofalt, de ligger överallt på måltavlan och det är som om jag aldrig har hållit i ett gevär förr - nä det är sämre än då. Åker hem och är lite småsur.

Torsdag - sista chansen att skjuta innan älgjakten, skjuter ändå sämre, en lyckat serie där jag åt bägge hållen har träffar som ligger i stort sett på varandra … men utanför träffytan och ena fallet åt höger och det andra vänster. Fattar ingenting!!

Undrar om jag helt har klappat ihop, ser för dåligt, fel på glasögonen eller om jag är nervös (förbannad vet jag att jag är!!). Frågar skjutledaren om han ser att jag gör något fel? Nä, jag fattar ingenting du sprider ju skotten över hela tavlan”. Att säga att jag är frustrerad är ingen överdrift. Droppen kommer när jag skjuter på stillastående älg, vilket normalt är 5 eller 5-4 och jag vet att jag skjuter mitt i träffområdet och träffar 1 m framför och 1 m under … det är så fel att det inte existerar i min världsbild.

OK, det är nu jag funderar på att skippa älgjakten, i alla fall att vara med och ha bössan med. Fota kan jag ju alltid passa på att göra.

Så idag börjar jag packa ihop alla prylar för att bära ut i bilen och till slut går jag och hämtar bössan. När jag lyfter ut den så skramlar det till rejält och där står jag med bössa men utan kikarsikte !!! Kikarsiktet har ramlat loss !!!

Det antagligen suttit löst ett tag och rört sig mellan varje skott vilket förklarar en hel del !!! Pjfuuu, det var inte mig det var fel på !! Nu är det bara att åka i väg och justera kikarsiktet så blir det som vanligt igen :D